Patrick Knossenburg – Loper

Sommige dingen beginnen simpel met zo’n eenvoudig opmerking als; “Jij bent toch ook een beetje aan het trainen met hardlopen”, Ja? , vind je het leuk om…”;”Een keer mee te lopen”; en zo kwam ik vorig jaar terecht in het circus dat Roparun heet.

Op sportgebied ben ik mij hele leven al bezig; Hardlopen, Wielrennen, ATBen , Zwemmen, Wandelen en Duiken ik ben altijd wel een van deze hobby’s in de weer. Individuele duursporten of klein teamverband hebben mijn voorkeur. Altijd bereid om hier en daar een grens te verleggen. Een waanzinnige ervaring vanuit een sportief oogpunt. Maar de Roparun draait om meer; Het geld dat binnengehaald wordt met de sponsorloop wordt besteed aan concrete tastbare doelen. Vaak kleinschalige projecten die zonder de steun niet of nauwelijks realiseerbaar waren.

De Roparun is ook een evenement waar je “stilstaat” bij kennissen vrienden en Familie. In het bijzonder denk ik aan mijn twee nichtjes die in korte tijd hun ouders verloren aan deze vreselijke ziekte maar ook aan de mensen die de ziekte overwonnen of na een spannende tijd de dans konden ontspringen. De behandelingen en het onderzoek werkt slopend op een lichaam en om in deze fase toch een hart onder de riem te steken loop ik de Roparun.

Run4Dreams is een team dat is opgezet uit passie en voor de Roparun, om deze passie heb ik voor dit team gekozen.